ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Τα “Κτήματα Αγριμανάκης” από το 2006 έως σήμερα παράγουν εξαιρετικής ποιότητας σταφίδες, πετιμέζι και βαλσάμικη σάλτσα με πετιμέζι από σταφύλια που καλλιεργούνται με πιστοποιημένες βιολογικές πρακτικές στο χωριό Τεφέλι στο Ηράκλειο. Στόχος της οικογένειας Αγριμανάκη είναι να κρατήσει ζωντανή την γνώση που κληροδότησε από τις προηγούμενες γενιές για την καλλιέργεια και την παραγωγή αγαθών αμπελιού με υψηλή διατροφική αξία και μακρόχρονη παράδοση στην κρητική διατροφή. Τα βιολογικά προΐόντα από τα αμπέλια της οικογένειας Αγριμανάκη (πετιμέζι, αμπελόφυλλα, σταφίδες, βαλσάμικο ξύδι) βραβεύτηκαν το 2018 με Great Taste Award.

Στην Οικογένεια Αγριμανάκη το πάθος και η προσήλωση, εδώ και πολλές γενεές είναι τα βασικά τους στοιχεία, για τις σωστές Βιολογικές Αμπελοκαλλιέργειες σύμφωνα πάντα, με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Σε ένα τόπο Ιστορικό και με ιδιαίτερο μικροκλίμα, η βαθιά ριζωμένη μνήμη του αγνού ελληνικού τροφίμου και η πίστη στο καλό και το ωφέλιμο, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναζήτηση για ποιοτικότερα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία, τους κάνουν να ξεχωρίσουν εξαρχής στις « Ξανθές» βιολογικές σταφίδες σουλτανίνας. Με τον πατροπαράδοτο τρόπο αποξήρανσης, δίνοντας ένα ιδιαίτερο προϊόν εξαιρετικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και υψηλής διατροφικής αξίας.

Αποτυπωμένες οι μνήμες των ανθρώπων με την απλωμένη σταφίδα, με την μεγάλη υπομονή που τους κατείχε να την καθαρίζουν ρόγα-ρόγα, για να την φυλάξουν στο σπίτι τους, να τρατάρουν τους καλεσμένους ρακή και σταφίδα και να φτιάξουν τις πίτες τους, το χειμώνα. Εκείνη την εποχή το πιο εύκολο πράγμα ήταν να  βρει κάποιος σταφίδα και αν την ζητούσες απλόχερα σου γέμιζαν μια σακούλα.

 

Σήμερα Ελάχιστες είναι αυτές οι οικογένειες σε σχέση με το παρελθόν, που απλώνουν και μετά με τις ώρες υπομονετικά κάθονται και ξεδιαλέγουν. Σταφίδα ντόπια δε βρίσκεις εύκολα ούτε στο εμπόριο.

Αυτό το δύσκολο έργο θέλησε να αναλάβει η Οικογενειακή Επιχείρηση ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗΣ με την υπομονή και λατρεία των παλιών, να παράγουν για όλους εμάς την Κρητική Βιολογική Σταφίδα με συνεχόμενους ελέγχους, πιστοποιήσεις, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μόνο αν δοκιμαστεί μπορεί κάποιος να καταλάβει την διαφορά της ακριβοθώρητη ξανθής σταφίδας από σουλτανίνα…

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το μοναδικό προϊόν Βιολογικής Σταφίδας Αγριμάνακης, σε όλη την Ελλάδα και σε οποιαδήποτε επιχείρηση θέλετε να το χρησιμοποιήσετε όπως Εστιατόρια, Catering, Συνεστιάσεις, Καταστήματα Ξηρών Καρπών.. Σε χύμα, αλλά και σε συσκευασίες των 200γρ…